Interviews
Corti.lì _ Spazio e tempo per essere
A project to transform two courtyards into a place where the people who live there can be connected, creating a hub with a strong community value.
From 15/06 AT 08:00

Corti.lì _ Spazio e tempo per essere

A project to transform two courtyards into a place where the people who live there can be connected, creating a hub with a strong community value.

The tree-lined and communicating courtyards between Via delle Rosine and Via Giolitti in the centre of Turin host activities attended every year by 3600 families, 600 students and 9000 adult users, from morning (educational services) to night (entertainment and culture). The project aims to transform the courtyards into a place where the people who live there can connect, creating a hub with a strong community value with the people playing a proactive role. The festival will be an opportunity for the participatory engagement of citizens through a creative playful installation.

Production year:

2020   

Credits:

With the contribution of: Fondazione Compagnia di San Paolo

Sponsor: Idrocentro, Iren, REbuilding network, Starteed

Supporter: Sikkens

Other episodes from Bottom Up! The festival of architecture of Turin

L'indispensabile

Our weekly newsletter to stay updated on everything that's happening in design. And more.

Stay up to date, sign up!

I accept the privacy policy.